Haber

2022 Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap İZSU Genel Kurulu’nda kabul edildi

İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Faaliyet Raporu ve 2022 Yılı Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi. Oturumda, İZSU’nun 2022 çalışmalarını ve 2023 projelerini aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, bedava su ve ulaşım konusundaki görüşlerini aktararak, “Temel olan suyu üreten, dağıtan ve arıtan İZSU ihtiyaç duyduğu elektriğe ‘Sanayi Tesis Tarifesi’ veriyor.Su idareleri ticari işletme muamelesi görmezse su fiyatları düşer’ dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu’nun ikinci toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleştirildi. Genel Heyet huzurunda İZSU’nun 2022 çalışmaları ve 2023 projeleri hakkında görsel sunum yapıldı. Heyette İZSU Genel Müdürlüğü 2022 Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap görüşüldü.

İZSU Faaliyet Raporu ve Kesin Hesabı hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Küme Başkan Yardımcısı Murat Aydın, şunları söyledi:

“İZSU Genel Müdürlüğümüz, yaptığı yatırımlar ve birbirinden değerli projeleriyle, yönetim kadrosundan, sahada çalışan çalışanlarına kadar suyu en iyi şekilde yöneten, özveriyle çalışan çok değerli bir kurumdur. İZSU, şehrin 30 mahallesine kadar ulaşmaktadır. ilçeleri ve vatandaşlarımızı suyla buluşturmaktadır.Kentin en küçük yerleşim yerlerinde içme suyu arıtma tesisleri kurmakta, yeni altyapı yatırımları ile İzmir’in içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısını güçlendirmekte, son 4 yılda yaptığı yatırımlarla kalıcı çözümler üretmektedir. şiddetli yağışlar sırasında kronik sel baskınlarının yaşandığı bölgelerde üretilmiştir.Yeni arıtma tesisleri ile artan arıtma kapasitesi ile Türkiye çapındaki liderliği bu alandaki liderliğini perçinlemiştir. hizmetlere, içme suyuna ve atıksuya erişimde fırsat eşitliği anlayışıyla şehrin en ücra noktasından en küçük yerleşim birimine kadar devam edecektir. hizmetler elde edilmiştir. İZSU, 2022 yılında şehrin yaşam standartlarını yükseltmek adına birçok yatırıma imza atmış, çok değerli projelere imza atmıştır. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, iklim krizi ve kuraklık ile mücadele etmek, doğayı ve canlıları korumak için bu yatırımlarına devam etti.

“TEMİZ KÖRFEZ VE SIFIR KOKU İÇİN 2,5 MİLYAR YATIRIM”

Körfezin temizliği konusunda tarihi adımların atıldığını ifade eden Murat Aydın, şöyle devam etti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi temiz bir körfez ve sıfır koku için seferber oldu. Bu kapsamda bugüne kadar çok değerli projeler hayata geçirildi. Körfez odaklı çalışmalar kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2.5 milyar liralık yatırım yapıldı. Revizyon yapıldı. Bu çalışmalar Temmuz 2023’te tamamlanacak.İzmir nüfusunun yüzde 70’ine hizmet veren tesisin bakım onarım eksikliklerinin tamamlanması ve arıtma suyunda verimlilikte yüksek artış sağlanması amaçlanıyor. En kısa sürede üretim çalışmalarına başlanacak ve yeni ünite ile günlük 216 bin metreküp ek kapasite elde edilecek.”

“KÖRFEZİ YAŞAMAK AMACIYLA 8 MİLYARLIK DAHA YATIRIM YAPILACAK”

Körfez’e dökülen derelerin dere çıkışlarında tarama çalışmaları yapılıyor. Kokuya neden olan maddeler ortamdan uzaklaştırılır. İZSU, Bornova Deresi, Bostanlı Deresi ve Cheesecioğlu Deresi çıkışlarında 420 bin metreküplük tarama işini tamamladı. İZSU, 2022 yılında 24 kilometrelik dere sınırındaki rehabilitasyon çalışmalarını, 544 kilometrelik dere sınırında ise bakım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi. Bir yıl içinde dere yataklarından toplam 256 bin 124 ton atık malzeme çıkarıldı. Devam eden çalışmalar ile 2023 yılında dere yataklarında taşkın kontrolünün sağlanması amacıyla; Urla, Seferihisar, Çeşme ve Bayındır ilçelerinde 12 derede projelendirilen toplam 8.200 metre uzunluğunda dere ıslahı üretilecektir. Küçük Menderes havzasındaki 7 ilçede sel baskınlarının önlenmesi için 2 bin 600 metre uzunluğundaki dere ıslah çalışması yapılacak. Kalıcı tahliller kronik bölgelerde üretilecektir. Körfez’in temizliği ve şehirde zaman zaman ortaya çıkan koku sorununun önüne geçebilmek için dediğimiz gibi tüm bu yatırımlar hayati önem taşıyor. İZSU, 2,5 milyar liralık yatırımının ardından Living Gulf için tasarladığı ve ihale aşamasında olan işler kapsamında 8 milyar liralık ilave yatırım yapmaya hazırlanıyor.”

“İZMİR ATIK SU ARITMADA TÜRKİYE LİDERİ”

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin deşarj hattı ve çamur stok alanlarının rehabilitasyonu ile Çilazmak Dalyan’ın restorasyonunu anlatan Aydın, atıksu arıtma çalışmalarına da değindi: “İzmir’de farklı kapasitelerde, çevreye uyum sağlayabilecek 70 adet modern atıksu arıtma tesisi bulunuyor. mevsimsel ihtiyaç tesisi, yüzde 97,2 gelişmiş biyolojik atık su arıtma oranı ve atık su altyapı yatırımları ve atık su yönetiminde Türkiye’nin lider ili olması elbette İZSU Genel Müdürlüğü’nün bu çalışmasının sonucudur. Diğer iki büyük şehrimiz Ankara. Doğası, çevresi ve havası temiz bir İzmir hedefliyoruz” dedi.

“2023 YILINDA 270 KİLOMETRE AYRIŞTIRMA HATTI YAPILACAK”

İZSU’nun yağmur suyu atık su ayrıştırma çalışmaları hakkında da konuşan Aydın, “Kombine sistemde çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrılması, yağmur sularının kirlenmeden doğrudan Körfez’e ulaşması için büyük değer taşıyor. 1 km’lik yağmur suyu hattını yönetmek için kesintisiz çalışıyor. aktif ve verimli bir vaziyette olup, kombine sistemin ayrıştırılması için yatırımlarına devam etmektedir.Konak, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Buca, Bornova, Karabağlar ilçeleri başta olmak üzere birçok büyükşehir ilçesinde yağmursuyu ayrıştırma projeleri hayata geçirilmiştir.Sadece 2022 yılında. 75 kilometrelik ayrıştırma sınırı imal edildi.Böylece İZSU’nun kentin altyapısına kazandırdığı ayrım hattı 2019’dan itibaren 220 kilometreye ulaştı.Bayındır ve Menderes ilçelerinde imalatlar tamamlandı.Urla’da halen bölme imalatları devam ediyor. Planlanan yeni projeler kapsamında Bergama, Menemen, Torbalı, Pancar ve Gümüldür’de yeni üretimler en kısa sürede başlayacaktır. Bu kapsamda sadece 2023 yılında 270 kilometrelik ayırma hattı üretilecek” dedi.

“İZSU ENDÜSTRİYEL TESİS TARİFESİNİ ÖDEMEZSEN SU FİYATI DÜŞECEK”

Aydın, İzmir genelinde başlatılan yağmur suyu ayrıştırma yatırımları, kuraklık ve iklim değişikliği çalışmaları kapsamında atıksu geri kazanım çalışmaları, havza savunma çalışmaları, alternatif su kaynaklarına yönelik sondaj kuyusu çalışmaları, maliyetlerin düşürülmesi için GES ve HES santrallerinden elektrik üretiminin yapıldığını belirterek konuşmasına devam etti. ve masraflar, kayıp ve yasadışı. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve imalat maliyetlerinin düşürülmesi için İZSU’nun yürüttüğü çalışmaları aktardı.

Aydın, konuşmasının son bölümünde 2 milyonu aşkın abonesine İZSU’nun yüzde 7’lik indirimini hatırlatarak, “Tüm bu maliyet artışına rağmen İZSU vatandaşı mağdur etmemek için çabalarını sürdürüyor. Belediyemiz ve İZSU bunun kamuya sağladığının bilincinde. tüm vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.Su temel ihtiyaç ve insani bir ihtiyaçtır.Bunun bir hak olduğunun bilincindedir.Bu nedenle kar amaçlı üretim yapmaz.Bedava su ve ulaşım konusundaki siyasi mottomuzu gerekli düzenlemelerle yineliyoruz. temel ihtiyaç olan suyu üreten, dağıtan ve arıtan bir kamu hizmeti, resmi kurum olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. İZSU kullandığı elektriği ‘Endüstriyel Tesis Tarifesi’ üzerinden ödüyor. ‘Endüstriyel Tesis Tarifesi’ Bu sadece İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin değil, tüm su ve kanalizasyon idarelerinin sorunu. Merkezi hükümetin değişiklik yapması gerekiyor. Daha önce de dediğimiz gibi Enflasyon düşürülürse girdi maliyetleri düşer, Belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerini ticari işletme gibi işleme uygulamasına son verilir, su ücretlerinde bu oranda indirim yapılır” dedi.

Yapılan müzakerelerin ardından İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2022 Yılı Faaliyet Raporu ve 2022 Yılı Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu