Sağlık

Soğuk Kış Günlerinde Bağışıklığımızı Güçlü Tutmak İçin Ne Yapmalıyız?

Kış kapıda! Bu süreçte hastalanmamak için bazı önlemlerin alınması gerekir. Peki doktorlar kışın bağışıklığımızı güçlendirmek için ne yapmamız gerektiğini söylüyor?

İşte başlıyoruz.?

Kaynak:https://www.thesun.co.uk/health/24634…

Bildiğiniz gibi kış geliyor! Bulutlu havanın, kar, yağmur ve belirli donların tam anlamıyla kapının eşiğinde olduğunu söylemek doğru olur.

Peki bağışıklığımızı güçlendirmek için ne yapmalıyız? Gelin birlikte görelim…?

1. Egzersiz yapabilirsiniz.

Ağırlık antrenmanı bağışıklık sağlığı açısından son derece önemlidir. Sadece kronik inflamasyonu düzenlemekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık hücresi ve antikor üretimini de artırabilir. Kas dokusunun, enfeksiyonla savaşan bir tür beyaz kan hücresi olan T hücreleri için bir sığınak sağladığı gösterilmiştir. Bağışıklık sistemi yorulduğunda kaslar daha fazla salgı yaparak çalışmaya devam edebilir. Ama aynı zamanda terlemeniz de gerekiyor. Bu nedenle nefesiniz kesilene kadar koşmak, merdiven çıkmak veya aralıklı antrenman gibi efor gerektiren aktiviteler önerilir.

2. Egzersizin yanı sıra meditasyon da son derece önemlidir.

Stres bağışıklığın baş düşmanıdır. Bu nedenle bağışıklığı korumak için zihninize dikkat edin. Meditasyon yapabilir veya parkta yürüyebilirsiniz. Ev ortamında arka plan seslerini azaltarak zihninizin dinlenmesine olanak sağlayabilirsiniz.

3. Fermente gıdaları tüketebilirsiniz.

Bağırsak sağlığı solunum sağlığıyla yakından bağlantılıdır. Bir çalışma, en yüksek ‘sağlıklı’ bağırsak bakterisine sahip kişilerin, solunum yolu hastalığına yakalandıklarında semptomlarda yüzde 27’lik bir azalma gösterdiğini buldu. Diyetinizin lif açısından yüksek olduğundan emin olun ve kefir gibi yüksek düzeyde sağlıklı bakteri içeren fermente gıdalar veya kombucha gibi fermente içecekler tüketin.

4. Kahvaltıyı atlamayın.

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için kahvaltı son derece önemlidir.

Şekerli yemeklerden kaçının. Yumurta, bağışıklık sistemini sağlıklı tutabilen A, B12 vitaminleri ve selenyum açısından zengindir.

5. Uyku sadece dokuları güzelleştirmekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel yorgunluğu da giderir.

Bu süreçte belli bir uyku rutini şart! 15-20 dakikalık bir şekerlemenin bile zihin üzerinde etkisi olabilir.

6. Günde ne kadar su içiyorsunuz?

Gün boyu yanınızda su bulundurun. Gün boyunca yaklaşık bir buçuk ila iki litreyi aşmalısınız. Antrenman yapıyorsanız bu su miktarını iki katına çıkarabilirsiniz. İdrarınız çok sarı ise susuz kalmış olabilirsiniz.

7. Grip aşısı olabilirsiniz.

Aşılar enfeksiyonun yayılmasını önler.

8. Ve son olarak dışarıda vakit geçirin.

D vitamini eksikliği vücudunuzdaki enfeksiyonların temizlenmesini geciktirebilir. Güneş ışığı ayrıca vücudu uyandırır ve genel ruh halini iyileştirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu